SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Badmintonners reiken Knipscheerbekers uit

ZEEWOLDE - Afgelopen week reikte BC Zeewally de Knipscheerbekers uit (één voor de Senioren en één voor de Junioren) en daarmee kwam er een eind aan de spanning die bij een aantal competitiespelers en speelsters van de plaatselijke Badmintonclub Zeewally merkbaar was geweest.

Deze beker, genoemd naar de sponsor, wordt jaarlijks uitgereikt aan de speler die individueel het beste presteert in de competitie. Het teamresultaat is natuurlijk erg belangrijk, maar het is ook heel leuk om eens te kijken wie er individueel de beste resultaten heeft behaald.

Simpel gezegd gaat het erom wie individueel de meeste wedstrijden heeft gewonnen en dan met een zo groot mogelijk verschil. Aan het eind van het competitieseizoen wordt dan de balans opgemaakt. Met name bij de Junioren was de spanning groot want lange tijd was het een nek-aan-nek race om de eerste plek tussen Alexander Stank en Mariska Kooi.

De competitieleiding had er nog een schepje bovenop gedaan door in de laatste weken de tussenstanden niet meer bekend te maken. Uiteindelijk bleek dat Mariska Kooi met een kleine voorsprong gewonnen had.

Op de derde plaats eindigden Ben en Manon, beiden met hetzelfde aantal punten wat tamelijk uniek genoemd mag worden. Voorzitter Joop de Jong geassisteerd door Tim Hoolsema en Geertje Postma mocht de beker, met dank aan de firma Knipscheer, en de bloemen overhandigen aan een terecht trotse Mariska.

Bij de Senioren ging routinier Theo Faddegon met de eerste plaats strijken. Harrit van Kleef werd tweede en Tim Hoolsema derde. Ook hier waren de tussenstanden regelmatig op de website te bekijken, en hoewel de spanning hier minder groot was dan bij de Junioren had de competitieleiding de tussenstanden eveneens in de laatste paar weken niet bekend gemaakt.

Inmiddels in de inschrijving voor het nieuwe competitieseizoen gestart en zo het er nu naar uitziet zal er BC Zeewally met 4 senioren en 5 Junioren teams (dus 1 senioren team meer) in de competitie verschijnen.

Veel spelers en speelsters zijn overigens druk in de weer met de clubkampioenschappen, waarvan de halve en hele finales op zaterdag 9 mei gespeeld gaan worden. Deze dag wordt afgesloten met een feestavond mede in het kader van het 25 jarig bestaan vaan de badmintonclub.

Op bijgaande foto de jeugdcompetitiespelers en speelsters met winnares Mariska met de gewonnen Knipscheerbeker en bloemen .
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2019 zeewally.nl