SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Verslag clubkampioenschappen

HET BAKEN - Op zaterdag 9 mei jl. was het eindelijk zover. De clubkampioenschappen waren al afgelopen, op de halve finales en de finales na, die waren gekoppeld aan de feestavond in het kader van ons 25 – jarig bestaan.Om 14.30 uur waren de eerste mensen al in de zaal om de velden op te bouwen en ook in het sportcafé van Herman moest nog het één en ander afgemaakt worden.

Om 15.00 uur begonnen de wedstrijden, maar niet iedereen was op tijd aanwezig. Een paar jeugdleden moesten nog even gebeld worden en sommige
het inderdaad vergeten. Ja, het was dan ook vakantie geweest en 2 weken geen badminton, en dan gaat het wel eens mis. Maar gelukkig wilden Djurre en Esther de badmintonmap wel even brengen en had Geertje alle adressen van de jeugd bij de hand (en dat kwam wel een paarkeer van pas).

Max had assistentie van Renate gekregen en Maarten hielp mee met het tellen. Geertje, Djurre en Esther hebben in het sportcafé de laatste klusjes afgemaakt en Maarten heeft ook nog even wat ballonnen opgeblazen. Maar voor het zover was moest er natuurlijk eerstnog even hard gewerkt worden. Tenminste voor sommige junioren. Eén daarvan was Mariska, die won de wedstrijden bij de junioren met gemak, maar ze stond ook in de halve finale bij de senioren. De halve finale tegen Erica won ze, maar de finale verloor ze jammer genoeg. Maar ze heeft alles gegeven en iedereen leefde enorm mee, ook de senioren en dit is een goede opsteker voor Mariska, want volgend jaar gaat ze bij de senioren spelen.

Ben was ook al helemaal in zijn nopjes. Na 10 jaar op de 2e plaats te zijn geëindigd, werd hij nu, in zijn laatste jaar bij de junioren, eindelijk 1e. Het is hem ook van harte gegund. Max kon niet verhelpen dat de wedstrijden toch wel enigszins uitliepen, maar om 19.00 uur konden de junioren eindelijk gaan genieten van hun eten en van de disco. Sommige kinderen hadden natuurlijk in de sporthal al wat gedronken, ook al speelden ze niet mee, maar kwamen aanmoedigen. Patrick regelde de disco en Ruben en Esther gingen controleren wie er allemaal binnen kwamen en de junioren kregen 1 muntje en wat lichtstaafjes voor de disco.

Nou sommige kinderen vonden dit wel echt helemaal geweldig. En het was ook leuk, die lichtjes in de donkere disco. Maar de patat, frikadellen en kroketten vlogen helemaal als zoete broodjes over de tafel. Zelfs de papa’s en mama’s lustten er wel pap van.

Om 20.30 uur kon Max beginnen met het uitreiken van de prijzen. Ook deze prijzen, voor de junioren en de senioren zijn geleverd door Simon Schouten. Het waren mooie prijzen. Joop hielp Max met de uitreiking en dat verliep voorspoedig. Sommige kinderen hadden meerdere prijzen en ze waren er trots op. Ruben, Esther en Geertje zaten nog steeds bij de deur en langzaam druppelden ook de senioren binnen. Deze werden ook afgevinkt op de lijst en kregen 2 muntjes. Om 21.15 uur konden de prijzen bij de senioren uitgereikt worden, daarna begon de band te spelen, kon er gegeten worden en daarna gedanst en eventueel gepokerd. De jongste junioren waren op een gegeven moment naar huis gegaan, maar de oudere junioren bleven gezellig zitten en er werd driftig gepokerd. Niet met geld hoor, maar met fiches.

We kunnen terugkijken op een gezellige avond.
Geertje Postma
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2019 zeewally.nl