SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Badminton Event scoort !

HET BAKEN - Afgelopen zaterdag 5 September organiseerde de zeer gewaardeerde vrijwilligers in sporthal Het Baken een lange dag met een vol programma in het kader van haar 25 jarig bestaan dit jaar. Diverse clinics en demonstraties en andere activiteiten maakten deel uit van de succesvol verlopen dag.

“s Morgens vroeg om 07.00 uur startte men met ontbijt beschikbaar gesteld door Supermarkt Plus. Daarna konden aanwezige leden en belangstellenden in pyjama meedoen aan de `Pyjama toss`. Gezellig een potje badmintonnen in pyjama, waarbij de deelnemers, jong en oud, aan elkaar werden gekoppeld door middel van tossen.

Om 09.00 startte de clinic Speedminton. Hierbij wordt men een andere, veel snellere en kleinere, shuttle op een groter veld het badminton gespeeld. De tientallen opgekomen deelnemers waren enthousiast over deze nieuwe vorm van badminton en spraken over een spectaculair onderdeel. Intussen was het springkussen voor de jeugd geļnstalleerd en daar werd volop gebruik van gemaakt.

Om 12.15 uur startte de clinic Voetshuttle. De twee instructeurs legden uit hoe dit vrolijke spel gespeeld kon worden, met handen, voeten, hoofd, romp enz, zolang de speciale shuttle de grond maar niet raakt. Na afloop kregen de deelnemers de special voetshuttle mee naar huis.

Om 12.00 was ook de 5 uur lang durende badmintonwedstrijd begonnen in het kader van het goede doel, de Bart Foundation (deze stichting kinderen met een beperking hun ambities de verwezenlijken) . Middels te kopen loten kon men raden hoeveel punten er in die 5 uur door de afwisselende teams gemaakt konden worden. Met deze loten kon men aantrekkelijke prijzen winnen.

Om 14.30 gaf Sportfysiologisch centrum Altius een workshop blessure preventie met natuurlijk warming up en cool down. Ook hier was goede belangstelling te noteren.

Intussen kon de jeugd en meekomende ouders zich vermaken met aparte badminton spelvormen, bijv met te grote rackets en te grote shuttle, een ballon aan het racket, een ooglapje voor een oog tijdens het spelen.

Er was verder een groot TV scherm met Wii installatie neergezet waar de jeugd het badmintonnen in Wii kon beoefenen. Veel lol natuurlijk.

Om 18.00 uur begon de barbecue voorafgegaan door een praatje van Joop de Jong en reikte redacteur Piet Roskam aan de voorzitter het eerste exemplaar uit van de speciale jubileum editie van de Shuttle Express, het clubblad van BC Zeewally.

De barbecue bij Sportcafe Het Baken onder kundige leiding van Herman smaakte als vanouds zeer goed.

Tot slot was er van 20.00 to 21.00 uur nog een spectaculaire demonstratie van Beta Badminton. Voor badmintonners, jong en oud, competitie en recreant altijd weer een plezier om te zien en mee te maken.

BC Zeewally kon terug kijken op bijzondere dag waarmee het 25 jarig bestaan werd gevierd. Binnenkort volgen er uiteraard nog foto’s en filmpjes op onze website..
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2019 zeewally.nl