SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Afsluiting seizoen 2010-2011 met Zonnewende toernooi

HET BAKEN - Precies op de dag met het langste daglicht van het jaar, 21 juni, hield badmintonclub Zeewally haar bijna traditionele afsluitingstoernooi van het seizoen 2010 – 2011. Heel toepasselijk werd het toernooi dan ook het Zonnewende toernooi genoemd.

Zoals algemeen bekend bereikt de zon op de 21 ste juni het jaarlijkse omslagpunt boven de keerkring, waardoor het daglicht op het noordelijk halfrond van onze aarde iedere dag vanaf deze dag weer steeds korter wordt.

Een geheel ander terugkerend verschijnsel is dat aan het einde van het badminton seizoen de deelname aan de speelavonden wat terug loopt. Door het lange licht s’avonds laten de badmintonn(st)ers de zaal even voor wat het is en zoeken bijvoorbeeld de tuin op. Desondanks namen ruim 25 leden en een paar aspirant-leden deel aan het toernooitje in Het Baken, wat een zeer gemoedelijk karakter had. De indeling vond plaats via het zogeheten tossen. De deelnemers kregen via loting een briefje met daarop een woord dat met de vakantie te maken had, en dat woord had nog weer een extra vakantie kenmerk per baan van 4 spelers. Met enig gepuzzel konden de deelnemers per baan elkaar dan vinden.

Met veel plezier en inzet werden de partijtjes van 15 minuten gespeeld op de versierde banen. Halverwege werd de dorst gelest met een gekoeld drankje aan de tijdelijke tropische bar in de zaal. Alle spelers/sters hadden de behaalde punten zelf bijgehouden en aan de hand van het totaal over minimaal 4 partijtjes werd bepaald wie de prijzen mee naar huis konden nemen. En zoals vaker met deze informele toernooien waren de prijswinnaars/winnaressen niet alleen de mensen met de meeste punten maar ook enkelen met de minste punten. Na afloop bood de vereniging de deelnemers/sters nog een drankje en een lekker hapje aan verzorgd door Herman in Sportcafe het Baken en kon de organisatie (in handen van Hennie en Neeltje) terug zien op een geslaagde avond.

En daarmee was het seizoen afgesloten. Iets eerder dan andere jaren omdat de sportzaal binnenkort van een nieuwe toplaag en belijning wordt voorzien. De start voor het nieuwe seizoen is gepland op dinsdag 16 Augustus .

Geďnteresseerden, jong en oud, zijn van harte welkom om eens kennis te komen maken met de badmintonsport op bijvoorbeeld de dinsdagavond.
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2019 zeewally.nl