SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Sport in het centrum - Badminton

- Afgelopen zaterdag 30 juni was de plaatselijke badminton club Zeewally op een zeer ongebruikelijke plek aktief. Op uitnodiging van de bruisende Vereniging van Centrum Ondernemers waren er op het zonnige maar ook winderige Kerkplein twee badminton banen ingericht.

Behalve BC Zeewally waren de sportbroeders van de plaatselijke honkbalclub de Harriers op het plein aanwezig met een heuse slagkooi.
Op de badminton banen werden door leden diverse wedstrijdjes gespeeld en demonstraties gegeven.

Maar ook het voorbijkomende publiek werd van harte uitgenodigd om een shuttle te komen slaan. Met een leenracket kon men uitproberen hoe het is om met een ‘echt’ badminton racket over een net binnen de lijnen te spelen. Daarbij geholpen door de clubleden, die de belangstellenden, vaak jeugdige spelers/sters, de fijne kneepjes van het badminton probeerden bij te brengen.

De informatie stand van BC Zeewally (naast die van de Harriers) met folders en promotie materiaal en muziek werd goed bezocht . De gratis shuttles met infomatie-flyer vonden gretig aftrek . Aan het eind van de ochtend kwamen de jeugdleden vanuit hun normale training in Zeewolderhoek ook nog even ‘een shuttletje meppen’, gade geslagen door menige vader of moeder.

De demonstratie om ca 12.00u van de jeugdige plaatselijke toptalenten Mark, Manon en Thomas, die allen op Nationaal niveau spelen en tot de besten in hun leeftijdscategorie behoren, werd met bewondering bekeken, en enthousiast bijeen gepraat door BC Zeewally trainer Max Sibald.

Overigens is Max ook verbonden aan badmintonschool in Almere, waar aanstormende talenten worden getrained op weg naar de top.
Mede geholpen door het mooie weer en de inzet van vele vrijwilligers konden de badmintonclub, de honkbalclub en de Centrum Ondernemers terug kijken op een geslaagde “Sport in het Centrum” dag.

De badmintonclub heeft in Juli en deel van Augustus een vakantiestop, maar op dinsdag 21 Augustus begint het nieuwe seizoen in het Baken. Belangstellenden zijn van harte welkom.
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2019 zeewally.nl