BC ZEEWALLY J2 KAMPIOEN op het Nederlands Kampioenschap voor teams in Zutphen.

Na een mooi en spannend seizoen, waarin 13 van de 14 competitiewedstrijden werden gewonnen en 1 gelijk werd gespeeld, volgde afgelopen weekend de kers op de taart voor BC Zeewally Team J2. Het team bestaande uit Boaz, Lucas, Julia, Mathilde en Charita, mocht deelnemen aan de NK Teams voor regionale kampioenen in hun leeftijdsklasse Jeugd Onder 15 in Zutphen.

Zaterdag waren de poulewedstrijden, waarin de 1stewedstrijd werd gespeeld tegen Boomgaardshoek uit Rotterdam. Deze wedstrijd werd glansrijk met 5-0 gewonnen door onze kanjers. Later in de middag volgde de tweede wedstrijd tegen BC Swish uit Krommenie; hoewel deze tegenstander sterker bleek dan de 1ste tegenstander werd ook deze wedstrijd met 5-0 gewonnen. Dit resulteerde in een mooie uitgangspositie voor de halve finale van zondag waarin gestreden mocht worden tegen de nummer 2 van de andere poule.

De halve finale was een wedstrijd tegen BC Olympia ’56 uit Tegelen, de nummer 2 uit poule 2. Vanaf het begin waren de spelers bij de les en elke wedstrijd opnieuw gingen ze vol met strijd erin om maar de finale te mogen halen. Na de gemengd dubbel partij en de vrouwensingle stond er al een 2-0 voorsprong op het bord, waarna Lucas de beslissende 3-0 binnenhaalde. De 2 vervolg partijen werden ook nog eens glansrijk en vol passie binnengehaald, wederom een mooie 5-0 overwinning, waarmee het team naar de finale vertrok.

De finale ging tegen BC IJsselstad uit Deventer. Zoals al de wedstrijden werd er als eerste een gemengd dubbel gespeeld; Lucas en Mathilde begonnen met een overtuigende zege van 21-17 en 21-9, vervolgens speelde Julia een damesenkel en ook deze partij werd gewonnen, hoewel er veel spanning in was werd de wedstrijd gewonnen met 23-21, 19-21 en 21-19. Boaz mocht proberen het 3de en beslissende punt te halen en slaagde daar ook goed in met 21-17 en 21-18.

Met deze uitslag was het kampioenschap binnen, wel werden de laatste 2 wedstrijden nog gespeeld om de uitslag compleet te krijgen. Mathilde en Charita moesten de punten laten aan IJsselstad met 10-21 en 9-21, Boaz en Lucas haalde nog een 4e punt binnen met 21-13 en 21-8, waardoor de eindstand kwam op een mooie 4-1 overwinning.

Door erwinvandebeek

helemaal gek van alles wat met hardlopen en trailrunning te maken heeft!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: