Badmintonners Zeewolde hielden clubkampioenschappen 2022

Na een periode waarin de badmintonners van Badminton Club Zeewally in Zeewolde werden geconfronteerd met meerdere tijdelijke zaalsluitingen en andere beperkingen in verband met de coronamaatregelen, kunnen de leden al weer enige tijd hun geliefde sport beoefenen. Door die maatregelen konden al twee jaar lang geen clubkampioenschappen worden gespeeld.

Maar dit jaar was, tot opluchting van de leden, die gedwongen pauze voorbij en konden ook de traditionele clubkampioenschappen voor junioren en senioren gespeeld worden. De voorrondes werden op de reguliere speelavonden eind april en in mei afgewerkt. En op zondag 12 juni was het dan zover: de halve finales / finales dag! En dat alles in de fraaie sporthal ‘Het Baken’, die net de dag ervoor officieel heropend was.

Er werd stevig gestreden om de titels in de enkel-, dubbel- en mixspelen. Helaas waren er in de voorrondes een aantal uitvallers, o.a. door blessures. Mede daardoor was het aantal deelnemers minder groot dan in de jaren voor corona. En was de organisatie genoodzaakt om bij enkele onderdelen competitie- en recreantenspelers in één poule te laten spelen, zo ook op de halve en hele finales dag. Dat leverde af en toe verrassende resultaten op, zie ook de uitslagen hieronder.

Na afloop van de wedstrijden volgde de prijsuitreiking en werden de deelnemers/sters uitgenodigd om nog een drankje te drinken in het nieuwe sportcafé. De vriendelijke uitbater Enrique maakte het zijn gasten nog meer naar de zin door wat tafeltjes en stoelen buiten voor het Sportcafé te zetten. De zon scheen er uitbundig, wat een aantal leden naar buiten lokte, en zo werden de clubkampioenschappen 2022 op een aangename wijze afgesloten. Met alvast een kleine vooruitblik naar 2023 en dan hopelijk met een groeiend aantal deelnemers. Voor meer informatie over het badmintonnen in Zeewolde: kijk gerust verder op onze website. Belangstellenden zijn van harte welkom om het badmintonnen in clubverband uit te proberen (leenrackets beschikbaar).

De uitslagen:

Junioren single jongens: 1e Jon – 2e Luka

Junioren single meisjes: 1e Laura – 2e Lynn

Junioren single meisjes: 1e Lynn & Anneli – 2e Laura & Mirne

Dames dubbel recreanten: 1e Lydian en Simone – 2e Thea en Henriette

Dames dubbel gevorderden: 1e Agneta en Rianne en 2e Mariska en Henny

Dames single recreanten: 1e Agneta en 2e Henny

Senioren heren dubbel : 1e Edwin & Nick – 2e Rob & Jari

Senioren heren single: 1e Nick – 2e Frans

Mix: 1e Anneli & Nick – 2e Agneta & Edwin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: