SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Vrijwilligersuitje 2008

ZEEWOLDE - Op weg met een ander uitje naar Parijs (ook een leuk idee) schoot me te binnen dat ik nog wat te schrijven had. Het vrijwilligers uitje 2008 van BC Zeewally. Ach, de busreis naar Parijs duurt 6 uur of zo, dus tijd genoeg.

En zo gingen de vrijwilligers na een onderbreking van een jaartje (er zijn nou eenmaal vrijwilligers nodig om ’t te organiseren...) op pad. De vrijwilligers van BC Zeewally waren uitgenodigd voor een uitje op zaterdag 31 mei en dat als waardering voor hun bewezen diensten. Ruim 20 mensen waren uitgenodigd en uiteindelijk bleken zestien gehoor te hebben gegeven aan het door Karin georganiseerde uitje.

We vertrokken met het grootste deel van de deelnemers per fiets (enkelen per auto) om 14.30 vanaf het Baken. De fietstocht leidde door de bossen langs, wat ik maar noem, de camping regio van Zeewolde. Het weer werkte redelijk mee, beslist niet koud, en na ruim een halfuur bereikten we onze bestemming “De Erkervelden”.
Je zult zeggen “wat is dat nou weer?” Dat is nou DE locatie in Zeewolde om te boeren golfen. Na minigolf, midgetgolf en wasserwatergolven heeft het prestigieuze golf er opnieuw serieuze concurrentie bij gekregen. Onze stalen rossen parkeerden we op het boerenerf nabij de enorme koeienstal en via een huislijke doorgang kwamen we op een soort binnenplaats naast de stal. Koffie/thee en koeienvlaai stonden op het menu. Koeienvlaai?? Het bleek een soort taart te zijn in de vorm van een koeienvlaai. Het woord taart dekte de lading niet. Kennelijk was het druk geweest die middag (klopt, voor ons vertrok net een grote bus) en had men nog snel wat uit de vriezer gehaald, want het binnenste van de taart was bijzonder koud. Zien jullie mijn gezicht bij de eerste hap? Juist, zo koud dus. De geur uit de naast gelegen stal met 120 koeien deed de rest.

Enfin, de koffie smaakte prima. En wat een leuke boerinnen hebben ze hier! De koffie ronde duurde iets langer, omdat er een fikse regenbui los barstte. De partytenten bewezen goede diensten en eigenlijk was het prima getimed.
Vervolgens kregen we uitleg van , ik zal maar zeggen, de hoofdboerin. Heel duidelijk, vooral dat verhaal van die mevrouw die uithaalde en met een geweldige zwiep niet de bal maar haar man raakte. Die vervolgens bewusteloos werd afgevoerd. “Of we vooral toch voorzichtig wilden zijn”. Op naar het golf terrein. Eerst op de foto gezet door Ruud, de huisfotograaf van BC Zeewally en “los geht’s”. De zon was inmiddels gaan schijnen.
We waren willekeurig in groepjes van 4 ingedeeld en kregen een boerengolf club mee. Ofwel een houten steel met een houten klompje. Ook kregen we een visnetje mee. Inderdaad, om de balletjes uit de sloot te vissen. De balletjes bleken iets groter dan de gangbare golfbal: formaat honing meloen.
Aldus geïnspireerd stapten wij als jonge lente koeien (pinken voor de kenners) het sappige groene gras in. De holen bleken ingegraven melkemmers te zijn, aangeduid met nummers op een paal.

Hole 1 leek niet al te moeilijk, maar sloeg je eenmaal buiten het gemaaide paadje van 1 meter breed, waarmee de holes verbonden waren, dan werd het een stuk lastiger. De eerste slagen waren even wennen, maar niet voor Maarten. Met een geweldige openingsknal wist hij de fotograferende Ruud vol te raken. Even was de schrik groot en dachten we dat de hoofdboerin een verhaal kon toevoegen aan haar waarschuwingen. Maar gelukkig viel het mee. Maarten, de Tiger Woods van de Erkervelden, werd gevraagd iets in te houden bij het afslaan. Na dit voorval zat de stemming er nog meer in, en even later de bal ook in de emmer. En zo volgden nog 11 holes welke op royale afstanden van elkaar lagen. Mijn drukke voorafgaande week, de gebruikelijke zaterdag ochtend “hardlooptraining” (17 km), het fietstochtje van zojuist en nu de toch wel pittige wandeling met evenzo pittige golfslagen waren een aanslag op mijn conditie. Enfin, volhouden maar.

Ik zat in een groep met de ex-voorzitter en de nieuwe voorzitter. De nieuwe voorzitter beperkte zich vooral tot het bijhouden van het aantal slagen. De manier waarop dat ging, baart mij grote zorgen voor onze toekomstige clubbegroting. Gelukkig was onze nieuwe voorzitter zo eerlijk om geen prijs op te eisen. Gaandeweg ontwikkelden wij diverse tactieken. Zo bleek een hoopje vers gemaaid gras uitstekend als TEE te kunnen dienen (het kostte even moeite om dat woord TEE uit ons geheugen te graven). Verder hebben we nog geprobeerd om de volggroepen op een dwaalspoor te brengen door de “hole” (de emmer) onzichtbaar te maken en met gras te camoufleren.

De vlaaien zijn we niet tegen gekomen en de stier ook niet. Vooral de mislukte slagen zorgden voor de nodige hilariteit. Het visnetje hadden we alleen nodig om het gras te verwijderen (?), andere groepen zagen wij regelmatig halsbrekende toeren langs de waterkant uit halen. Helaas, een echt waterballet bleef uit. Alhoewel? Aan het eind gekomen begon het in de lucht vervaarlijk te donderen en met de eerste druppels in onze nek namen wij plaats onder de partytenten. We genoten van een drankje, terwijl het onweer losbarstte met flink wat hemel water. Na een kwartiertje klaarde het op en de best presterende groep kreeg een certificaat. Het was weer droog en na een hartelijk afscheid van de hoofdboerin bestegen wij onze stalen rossen en reden terug naar het Baken (in de voormalige zee).

Daar wachtte Herman ons op om ons te laven en een prima BBQ stond voor ons klaar. Na de vele inspanningen smaakte dat dubbel goed. Het was eigenlijk ook een afsluiting van het dinsdag avond seizoen en zoals Nelly Furtado het zo mooi zingt: “Why do all good things come to an end”. Maar zo was het en met dit uitje niet anders. De waardering voor de vrijwilligers van BC Zeewally in het seizoen 2007/2008 had op een goede manier gestalte gekregen. Rest mij nog om Karin te bedanken voor de organisatie, Ruud voor foto’s, Herman voor de BBQ, en natuurlijk bovenal de vrijwilligers die weer het hele jaar in touw zijn geweest voor de vereniging. Hopelijk stimuleert dit soort uitjes om voor vrijwilligers bij BC Zeewally te blijven/te worden.

Piet Roskam
6 juni 2008
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2020 zeewally.nl