SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Palyama boeit badmintonners op Racketdag Zeewolde

RACKETCENTRUM - Afgelopen zaterdag 20 September werd in het Racketcentrum in Zeewolde de Racketdag georganiseerd. Badminton club Zeewally was met een stand aanwezig en belangstellenden konden met vragen terecht maar ook zelf het badminton in de zaal uitproberen. Tevens kon het in opkomst zijnde speedbadminton worden beoefend. Bovendien had badminton club BC Zeewally de nationale badminton kampioen Dicky Palyama weten te strikken voor een badminton clinic.

Ondanks dat de organisatie op wat meer publiek had gehoopt, waren diegenen die aanwezig waren zeer te spreken over de deelname aan de clinic en de aandacht die naar de nationale topbadmintonner uitging. Vooral de jeugd deed met overtuiging mee.

Palyama begon de clinic met een warming up waaronder een aantal loopoefeningen als ook specifieke oefeningen bij het badmintonnet. Daarna volgde een korte badmintontraining waarbij diverse badmintonslagen werden geoefend.

Palyama vervolgde met een aantal voorbeelden van zijn training, oa. trainen met een zwaarder racket dan wat hij in de wedstrijd gebruikte, wat de slagkracht ten goede komt. Ook de spectaculaire sprongsmash werd gedemonstreerd.

Uiteindelijk speelden een aantal aanwezigen om de beurt een wedstrijdje van 7 punten tegen Palyama. Wie minimaal 4 punten tegen Palyama in de wacht sleept mocht als trofee een wedstrijd shirt van Palyama in ontvangst nemen.

Het plaatselijke talent Manon Sibbald lukte dit, sterker ze wist zelfs het partijtje met 7-6 te winnen ! Na afloop werd er nog een wedstrijdshirtje van Palyama verloot onder de deelnemers van de clinic. Palyama vertelde nog dat hij onlangs vertrokken was bij zijn badmintonclub in Amersfoort en nu 1 keer per maand competitie speelt bij een club in Frankrijk.

Al met al kon BC Zeewally terugkijken op een geslaagde middag op de Racketdag met de clinic van Palyama als hoogtepunt.
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2020 zeewally.nl