SEIZOEN 2014/2015
Logo Badmintonclub Zeewally Zeewolde

Zeewally 1 kampioen en promoveert naar Tweede klasse

ZEEWOLDE - Zeewolde - Het eerste team van badmintonc1ub Zeewally is kampioen geworden. Zondag 27 januari speelden zij hun laatste wedstrijd uit bij B.C. Ban in Amersfoort, de wedstrijd werd met 5-3 gewonnen en daarmee werd promotie naar de tweede klasse een feit.

Het eerste heeft zich gerevancheerd ten opzichte van vorig seizoen to en ze degradeerden. Maar dit seizoen werden op een na alle wedstrijden gewonnen zodat Zeewally 1 het hele seizoen bovenaan stond.

De gebruikelijke teamopstelling was: Lars wittebrood, Tim Hoolserna, Renate de Lange, Judith Bremmers en Gerda Koornstra, laatstgenoemde was bij de afgelopen wedstrijd niet aanwezig. Iedereen wist dat er gewonnen moest worden want Osm badminton uit Maarssen stond met 1 punt achterstand op plaats twee.

De eerste herensingle van Lars begon moeizaam. Hij verloor de eerste set maar Lars herstelde zich en won de tweede en de derde set waarmee het eerste punt werd binnengehaald. Daarna was het de beurt aan Tim die in twee sets zijn wedstrijd won. Helaas verloor Renate haar partij waardoor de stand wat strakker werd getrokken.

Door een tactische omzetting speelde Renate in plaats van Judith tegen de sterkste dame uit het team van Ban, dat bleek een goede zet te zijn want Judith won haar partij gemakkelijk. De herendubbel verliep door de spanning van het naderende kampioenschap moeizaam maar werd uiteindelijk in drie sets binnengehaald.

Het werd nog even spannend to en de Damesdubbel werd verloren, maar nadat de eerste mixpartij werd gewonnen was de buit binnen. De laatste mix partij werd helaas verloren maar was aldaar goed voor de eindstand van vijf tegen drie. Met dit kampioenschap als bekroning van het zeer goede seizoen bewijst Zeewally 1 dat ze vorig jaar onterecht waren gedegradeerd.
Blijf op de hoogte met RSS
Wil je automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws ?
Voeg dan de url van onze RSS-bron aan je RSS reader toe !

Url :

© 2007-2020 zeewally.nl