Competitie Informatie & Reglement

Wat houdt competitie spelen in?

 • De competitie loopt van september tot eind januari. In totaal zijn er veertien speelweken (afhankelijk van de indeling van de poule) en je speelt maximaal 7 thuis- en 7 uitwedstrijden.
 • De thuiswedstrijden zijn meestal op zondag soms ook op zaterdag.
 • De uitwedstrijden worden gespeeld op de speeldag van de thuisspelende vereniging. Dit kan zijn op vrijdagavond, zaterdag of zondag.
 • Een competitieteam heeft minimaal 4 en maximaal 6 speelsters/spelers. Meestal zijn er gemengde teams.
 • Als je competitie gaat spelen ben je verplicht om clubkleding aan te schaffen en hierin te allen tijde te spelen. ( Opgave hiervan bij de kledingcommissie)
 • Een competitiewedstrijd bestaat uit 8 wedstrijden: 2 herenenkel, 2 damesenkel, 1 herendubbel, 1 damesdubbel, 2 gemengd dubbel.
 • Een competitiespeelster/-speler moet aan de wekelijkse competitietraining meedoen. Deze is op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in Het Baken. Afmelden voor de training kan via trainers@zeewally.nl. Degene die vaak zonder reden een training overslaat, kan als reservespeler worden opgesteld.
 • Er wordt vanuit gegaan dat je elke week meespeelt. We verwachten dat je tijdens het competitieseizoen altijd speelt en slechts bij uitzondering (bijvoorbeeld ziekte) niet kunt.
 • Als je inschrijft voor de competitie moet je het volledige seizoen meedoen. Een vereniging die voor de start van de competitie of tussentijds een team terugtrekt betaalt een boete. Ook dupeert degene, die op het laatste moment afzegt, zijn teamgenoten. Indien iemand zich heeft opgegeven voor de competitie kan hij pas stoppen na afloop van de competitie en opzeggen per juni van dat jaar.
 • De contributie voor competitiespeelsters/ -spelers is iets hoger dan voor de recreanten i.v.m. de kosten voor de clubtraining. Daarnaast moet je per seizoen een bondsbijdrage betalen. De bondsbijdrage is € 10,45 per speler, naast een teambijdrage van € 270,90 per team, welke (verdeeld over alle spelers) aan het begin van het competitieseizoen via de club zal worden geïncasseerd. Hiernaast dragen de teams zelf zorg voor de kosten van consumpties, waarbij het een ongeschreven regel is dat het thuisteam zorg draagt voor een consumptie van het uit-team.
 • Afgelopen seizoen hadden we 4 teams; er is echter beperkt plaats in verband met het aantal beschikbare banen op de speeldagen.  Dat betekent dat, als er meer inschrijvingen zijn, we misschien niet iedereen kunnen plaatsen. Op basis van speelsterkte en leeftijd maken we een selectie. Het kan dus zijn dat, ook al wil je competitiespelen, we misschien geen plaats hebben. Uiteraard sta je dan op de reservelijst en zul je als invaller in een seizoen vast meerdere keren gevraagd worden in te vallen.