Competitie Junioren Informatie & Reglement

Wat houdt competitie spelen in?

 • De competitie loopt van september tot eind januari. In totaal zijn er veertien speelweken (afhankelijk van de indeling van de poule) en je speelt maximaal 7 thuis- en 7 uitwedstrijden.
 • De thuiswedstrijden zijn meestal op zondag soms ook op zaterdag.
 • De uitwedstrijden worden gespeeld op de speeldag van de thuisspelende vereniging. Dit kan zijn op vrijdagavond, zaterdag of zondag.
 • Een competitieteam heeft minimaal 3 en maximaal 6 speelsters/spelers. Meestal zijn er gemengde teams: dat wil zeggen 2 of 3 meisjes en 2 of 3 jongens. Ook zijn er meisjesteams of jongensteams. Er zullen een aantal teams zijn met 3 meisjes en/of jongens i.v.m. opvang van ziekte, blessure en “ik kan niet want…..”. Als er meer spelers zijn dan in de teams passen, zullen de spelers, die niet in een vast team zijn opgesteld, op de lijst met reservespelers worden opgesteld. Zij kunnen dan invallen indien een vaste speler uitvalt.
 • Als je competitie gaat spelen ben je verplicht om clubkleding aan te schaffen en hierin te allen tijde te spelen. ( Opgave hiervan bij de Jeugdcommissie)
 • Een competitiewedstrijd bestaat uit 8 wedstrijden: 2 herenenkel, 2 damesenkel, 1 herendubbel, 1 damesdubbel, 2 gemengd dubbel. Zowel in meiden als jongensteam worden acht wedstrijden gespeeld, de dubbels rouleren. Zit je met 4 spelers in 1 team dan speel je 3 wedstrijden. Zit je met 6 spelers in 1 team dan speel je thuis 2 wedstrijden en uit ga je met 4 spelers.
 • Een competitiespeelster/-speler moet aan de wekelijkse competitietraining meedoen. Deze is op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in Het Baken. Om deze tijd optimaal te benutten om je spelpeil te verbeteren, verwachten we dat je je dan inzet voor het badminton. Kun je niet op een training komen, dien je je af te melden bij de trainers, via trainers@zeewally.nl . Diegene die vaak zonder reden een training overslaat, zal als reservespeler worden opgesteld.
 • Er wordt vanuit gegaan dat je elke week meespeelt. We verwachten dat je tijdens het competitieseizoen altijd speelt en slechts bij uitzondering (bijvoorbeeld ziekte) niet kunt. Als je een wedstrijd niet kunt spelen, zal je in overleg met de competitieleider vervanging moeten zoeken.
 • Als je inschrijft voor de competitie moet je het volledige seizoen meedoen. Een vereniging die voor de start van de competitie of tussentijds een team terugtrekt betaalt een flinke boete. Ook dupeert degene, die op het laatste moment afzegt, zijn teamgenoten. Indien iemand zich heeft opgegeven voor de competitie kan hij pas stoppen na afloop van de de competitie  en opzeggen per juni van dat jaar.
 • De contributie voor competitiespeelsters/ -spelers is iets hoger dan voor de recreanten i.v.m. de kosten voor de clubtraining. Daarnaast moet je per seizoen een bondsbijdrage betalen. Ook wordt bij de start van het seizoen een bedrag voor “consumpties” ingehouden. Hiervoor ontvangen de kinderen na afloop van elke thuiswedstrijd een consumptie. De consumpties voor het bezoekende team worden door de club betaald. De bondsbijdrage is € 10,45, het bedrag voor de consumpties is €15,-. Deze bedragen worden via de club aan het begin van het seizoen geïncasseerd evenals de teambijdrage van €187,55 die verdeeld wordt over alle spelers.
 • Afgelopen seizoen hadden we 5 jeugdteams, het maximumaantal is 8 teams. Dat betekent dat, als er meer inschrijvingen zijn, we misschien niet iedereen kunnen plaatsen. Op basis van speelsterkte en leeftijd maken we een selectie. Het kan dus zijn dat, ook al wil je competitiespelen, we misschien geen plaats hebben. In dat geval kun je natuurlijk gewoon op zaterdag blijven spelen en als we invallers nodig hebben zullen we ook aan jou denken.
 • Door competitie te spelen zul je zelf beter gaan spelen. Er is echter altijd één winnaar en één verliezer. Je moet er dus rekening mee houden dat je ook wedstrijden zult verliezen.