Informatie Senior recreanten

Op dinsdagavond ( Het Baken: 20.00 – 22.30 (na 21:30 halve zaal)) en op donderdagavond ( Zeewolderhoek: 20.00 – 22.00) is het mogelijk voor senior recreanten om vrij te spelen.

Middels een systeem met een klok, wordt de eerste drie kwartier van de speelavond volledig gemixed gespeeld in drie ronden van telkens een kwartier; na een kwartier spelen, gaat de toeter en wordt er gemixed en van van baan gewisseld, zodat iedereen aan de beurt komt en met iedereen speelt , ongeacht niveau.

Na deze eerste 3 kwartier is het spelen en indelen geheel vrij en kunnen de wat gevorderde spelers elkaar opzoeken voor een potje met gelijke gevorderden. Zeewally heeft dit systeem ingesteld, omdat we het belangrijk vinden dat elke speler zich onderdeel voelt van de club en dus met eenieder op de baan staat, ongeacht het spelniveau.  Beide zalen beschikken over 4 banen gereserveerd voor de recreanten.

Beginnende senior recreanten spelers krijgen vanuit BC Zeewally altijd een beginnerspakket aangeboden in de vorm van een beginnerstraining, verzorgd door een gecertificeerde trainer. Dit beginnerspakket bestaat uit een zestal basistrainingen, waarin vooral aandacht is voor basistechnieken, looptechnieken, materialen, spelregels en het voorkomen van blessures. Voor geoefende senioren recreanten is er mogelijkheid tot het volgen van een training voor gevorderden, met aandacht voor een ruimere techniek, spelsituaties, tactieken en conditie. Ook deze training wordt door gecertificeerde trainers verzorgd en bestaat uit een zestal vervolglessen.

Voor de gevorderde/ vervolgtraining voor recreanten, vraagt BC Zeewally een bijdrage van € 15 voor het gehele trainingspakket, waarbij deze vergoeding direct terechtkomt in onze clubkas. Deze trainingen vinden plaats op de dinsdagavond en worden verspreid over het speelseizoen gegeven, afhankelijk van behoefte en beschikbaarheid.

Wanneer wordt er NIET gespeeld?

Tijdens vakanties en feestdagen zijn de zalen doorgaans gesloten.
Je kunt op de activiteitenkalender zien wanneer er wel of niet gespeeld of getraind kan worden.

%d bloggers liken dit: