Junioren

Iedereen vanaf 6 jaar is hartelijk welkom om eens te komen trainen te kijken of badminton echt iets voor hem/haar is. Je kunt kiezen tussen recreatief spelen en competitie spelen. Beide groepen worden getraind door enthousiaste bekwame trainers; een gecertificeerde trainer en met begeleiders als ondersteuning. De trainingen voor de jeugd zijn voornamelijk bedoeld voor het opbouwen van de benodigde techniek, spelinzicht en uiteraard vooral voor veel plezier!

Recreatief spelen

De recreanten spelen 1x per week op de zaterdagochtend. Sommige kinderen spelen eerst recreatief en worden zo enthousiast dat ze zich daarna aanmelden voor competitie. Andere kinderen kiezen ervoor recreatief te blijven spelen. Ook dat is prima. Het is geen verplichting competitie te spelen, de keus is aan jou en jouw kind.

Competitie spelen

De competitie spelers trainen naast de zaterdagochtend ook op dinsdagavond. Competitie wordt gespeeld in een team van minimaal 3 personen, maximaal 6 personen. De teams worden naar leeftijdsklasse ingedeeld. De badmintonteams van Zeewally spelen wedstrijden tegen andere verenigingen in de buurt. Deze wedstrijden worden in de periode september – februari gespeeld.

De beginnende teams spelen 8 wedstrijden per seizoen, de meer ervaren teams 12 tot 14 wedstrijden. De helft van de wedstrijden wordt “thuis” gespeeld in sporthal Het Baken, meestal op zondagochtend om 10:00 uur. De andere helft van de wedstrijden wordt bij de tegenstander gespeeld, variërend vrijdagavond, zaterdag of zondag. Dat hangt van de vereniging af. De tegenstanders komen vrijwel altijd uit plaatsen in de regio zoals Harderwijk, Nijkerk en Nunspeet. Een enkele keer moet je iets verder reizen.

Na de wedstrijd wordt met het team en de tegenstanders nog iets gedronken, om de wedstrijd op een leuke manier af te sluiten.

Van ouders wordt verwacht dat ze volgens een van tevoren met elkaar afgestemde planning, het team waarin hun kind speelt, begeleiden. Ook bij uitwedstrijden. Er is dus altijd één ouder bij het team aanwezig. Daarnaast bent u als ouder altijd welkom om bij de wedstrijden te komen kijken, zowel uit als thuis.

Invallen

Voor kinderen die twijfelen of competitie wel iets voor hen is, is er een leuke tussenoplossing;

invaller worden. Invallers trainen mee met de competitie, dus 2x per week. En bij ziekte, of afmelding om een andere reden door één van de competitiespelers, kan een beroep gedaan worden op de invaller. Zo kun je op een laagdrempelige manier toch ervaring op doen.

Speeltijden

Zaterdagochtend training

Sporthal Zeewolderhoek van 9:00 – 10:30 uur en van 10:30 -12:00 uur. De indeling van de groepen wordt o.a. bepaald door recreatief of competitiespelen en de groepsgrootte.

Dinsdagavond training

Sporthal Het Baken van 18:30 – 20:00 uur. Hier trainen alleen de competitieteams.

Contributie

Badminton is een van de goedkoopste sporten die er is. Kijk hier voor de actuele contributie bedragen.

Interesse?

Mocht je geïnteresseerd zijn, kom dan een keer kijken en meedoen! Meld je hier aan voor een proefles.