Senioren

Onze senioren spelen op dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in Sporthal Het Baken, en op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Zeewolderhoek. Op dinsdagavond wordt door de competitiespelers getraind onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Geïnteresseerd? Kom een keertje vrijblijvend meespelen! Of kijk hieronder voor meer informatie.

Wil je lid worden? Vul dan het inschrijfformulier in:

Inschrijfformulier BC Zeewally (PDF)

Inschrijfformulier BC Zeewally (Word)

Recreanten

Onze recreanten spelen voornamelijk voor de gezelligheid en om fit te blijven. Je kunt twee keer per week een leuk potje badmintonnen met onze andere leden. De reguliere speelavonden duren in een regulier seizoen ongeveer tot eind juni.

Beginnende senior recreanten spelers krijgen vanuit BC Zeewally altijd een beginnerspakket aangeboden in de vorm van een beginnerstraining, verzorgd door een gecertificeerde trainer. Dit beginnerspakket bestaat uit een zestal basistrainingen, waarin vooral aandacht is voor basistechnieken, looptechnieken, materialen, spelregels en het voorkomen van blessures.

Voor geoefende senioren recreanten is er mogelijkheid tot het volgen van een training voor gevorderden, met aandacht voor een ruimere techniek, spelsituaties, tactieken en conditie. Ook deze training wordt door gecertificeerde trainers verzorgd en bestaat uit een zestal vervolglessen.

Competitie spelen

Competitie speel je in een badmintonteam van minimaal 4 personen. De teams worden naar sterkte ingedeeld. Een competitiewedstrijd bestaat uit 8 wedstrijden: 2 herenenkel, 2 damesenkel, 1 herendubbel, 1 damesdubbel, 2 gemengd dubbel.

De badmintonteams van Zeewally spelen wedstrijden tegen andere verenigingen in de buurt. Deze 12 tot 14 wedstrijden worden in de periode september – februari gespeeld.

De helft van de wedstrijden wordt “thuis” gespeeld in sporthal Het Baken, meestal op zondagochtend tussen 10:00 – 14:00 uur. De andere helft van de wedstrijden wordt bij de tegenstander gespeeld, variërend vrijdagavond, zaterdag of zondag. Dat hangt van de vereniging af. Na de wedstrijd wordt met de tegenstander nog wat gedronken om de wedstrijd gezellig af te sluiten.

Invallen

Voor spelers die twijfelen of competitie wel iets voor hen is, is er een leuke tussenoplossing: invaller worden. Invallers trainen mee met de competitie. En bij ziekte of afmelding om een andere reden door één van de competitiespelers, kan een beroep gedaan worden op de invaller. Zo kun je op een laagdrempelige manier toch ervaring op doen. En misschien bevalt het zo goed, dat je volgend jaar wel echt wil meedoen aan de competitie!

Contributie

Badminton is qua contributie een relatief goedkope sport. Kijk voor de actuele bedragen op de contributie pagina.

%d bloggers liken dit: