Terugblik ALV 2024

Uiteraard komen er nog de notulen van de op 26 maart 2024 gehouden Algemene Leden Vergadering, maar hierbij alvast een terugblik op deze jaarlijkse bijeenkomst.

De locatie, de ruimte naast het Sportcafé in het Baken, was nieuw voor onze club. Deze vergaderruimte is niet al te groot maar was voor nu ruim voldoende. Met de voordelen (de voorzieningen van het Sportcafé, geen huurkosten, en in onze sportomgeving) bleek het een goede keuze. De opkomst, ca 20 personen, was wat minder dan vorig jaar, maar is goed te noemen. De opgekomen leden (plus niet leden Daniel, en Julia) toonden zich betrokken deelnemers.

Na opening en vaststelling van de notulen van vorig jaar (dank Nick) werden Frans en Nick herkozen. Zoals al eerder gemeld trad Mariska af als algemeen bestuurslid en is er dus een vacature. Hierbij nogmaals de oproep om je als bestuurslid aan te melden. Meer informatie kan je krijgen bij Mariska of de overige bestuursleden.

Vervolgens kwamen de diverse verslagen van bestuur en commissies aan de beurt. De uitgebreide verslagen (waarvoor dank aan makers!) waren 2 weken voorafgaand aan de ALV verstuurd en werden toegelicht door de diverse vrijwilligers. Zo informeerde Frans dat ons ledenbestand is gegroeid t.o.v. 1 januari 2023. Piet meldde dat er zorgen blijven over de moeilijk in te vullen vacature voor een beroepstrainer (vooral voor de competitiespelers en jeugd), als ook voldoende begeleiding voor de jeugd (Jorien gaat er mee stoppen na dit seizoen, en ook Julia zal waarschijnlijk niet meer van de partij zijn ivm de aanvang van haar studie).

De financiën van onze club zijn gezond, zo vertelde Frans, mede door een strak beheer, goede sponsorinkomsten en het uitblijven van de kosten voor een beroepstrainer. De kascommissie (Agneta en Rianne) heeft de gebruikelijke controle gedaan en het bestuur werd decharge verleend. Rianne trad af als kascommissielid en Harald gaat het volgend jaar doen. Mede op basis van de gezonde financiën is er besloten de contributie niet te verhogen.

In 2023 is de activiteitencommissie (Rianne, Saskia, Kirsten, Hans, Jaap) weer volledig bemand en hielp voor een toename in de activiteiten. Toss-avonden en een goed bezet en geslaagd kersttoernooi waren aansprekende voorbeelden. Zoals gezegd waren er goede sponsorinkomsten. Dank aan onze sponsoren Brandy’s Cleaning, Wolter Koops, Meeuwsen Optiek, Broekhuis auto’s, en Bees-Sport. Plezierig waren ook de inkomsten uit de Rabobank Clubsupport actie en de Grote Club actie.

In 2023 is er een nieuw clubtenue gekomen en de bestellingen overtroffen de verwachtingen, wat weer nuttig was om een korting bij Bees-Sport te krijgen en een voordelige prijs voor de leden te regelen. Ook dit jaar volgt er een bestelmoment met voorafgaand een pasmoment. Nadere info volg.

Onze club was actief in de competities, zowel bij de Senioren als Junioren. In het seizoen ‘23/’24 geen kampioenstitels maar er werd met plezier en tevredenheid gespeeld. Via de website (postmaster Erik) en Social Media worden leden regelmatig op de hoogte gehouden over wat er in onze club gebeurd. Als laatste werd het door Javier ingebrachte punt ‘Procedure bij afhangbord’ besproken. Het bestuur en evt. leden, gaan kijken hoe dit verbeterd zou kunnen worden. Aan het eind van de vergadering werden Mariska en Jorien bedankt voor hun bijdragen in de afgelopen jaren en kregen ze een bos bloemen en cadeaubon. Rianne kreeg als afreden kascommissielid een bos bloemen. Na afloop werd er met een drankje en hapje nog gezellig nagepraat (zie foto).

Alles overziend kunnen we terugkijken op een goed 2023 en zien we 2024 met vertrouwen tegemoet.

Sportieve groet, Piet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.